Een portret opbreken in kleine stukjes

Een portret opbreken in kleine stukjes

Nadja Geskus 882 0
Je hebt het ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen; een portret die uiteen valt in duizenden kleine stukjes. Het ziet er complex uit, maar in feite valt het dus eigenlijk best mee hoe lastig het is om te maken. Photoshop Tutorials stelde deze handige tutorial voor je op, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf aan de slag kunt met dit soort fotomanipulatie. Erg leuk om eens te proberen!

Portret in kleine stukjes

Het lijkt lastig, zo'n portret dat van glas lijkt gemaakt en letterlijk kapot spat. Maar het valt best mee. Zo'n apart portret kun jij ook gewoon maken. Het wordt dan ook steeds populairder onder de fotografen. En echt veel tijd kost het blijkbaar ook niet, want in een tutorial van een ruime 10 minuten, wordt haarfijn uitgelegd hoe je dit zelf kunt doen. Photoshop Tutorial meent zelf: "Het lastigste hieraan is misschien de perfecte gratis Photoshop Brush vinden." Gelukkig heeft Photoshop Tutorial dat dan al gedaan en wij hebben de links hieronder voor je geplaatst. Scheelt toch weer een hoop zoekwerk! We wensen je in elk geval heel veel plezier met deze tutorial en zijn benieuwd naar hoe jouw portret straks van het beeld spat! 

 

 

Downloads

Om de tutorial volledig te kunnen volgen, wordt je aangeraden om een aantal brushes en texturen te downloaden. Zo wordt het bewerken ook net wat makkelijker! 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja