Een Nikon D810 na 9 dagen Burning Man

Een Nikon D810 na 9 dagen Burning Man

Fabienne Keijzer 6999 3
De Nikon D810 is volgens de specificaties uitermate bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Maar valt een negendaags verblijf in de woestijn ook onder die weersomstandigheden?

Burning Man 

Het bedrijf LensRentals heeft een Nikon D810 uitgeleend aan een Burning Man festivalganger. Dit festival vindt jaarlijks plaats in de Black Rock Desert in Nevada en duurt negen dagen. Als het verhuurbedrijf dat had geweten, hadden ze de camera waarschijnlijk nooit uitgeleend.

Nikon D810 na Burning Man

Stof 

Hoewel de Nikon D810 bestand is tegen verschillende weersomstandigheden laat de behuizing van de camera toch wat liggen op het gebied van stofafwering. De camera is aan de buitenkant duidelijk bedekt met een laag woestijnzand. Maar ook de binnenkant is aangetast. Het gaat niet om een grote hoeveelheid zand, maar het is toch meer dan zou moeten kunnen, vindt het verhuurbedrijf.

Nikon D810 na Burning Man

Nikon D810 na Burning Man

Deze foto’s  laten zien dat er altijd een mogelijkheid is dat stof zijn weg naar binnen kan vinden. Pas dus altijd op met een camera die zegt bestand te zijn tegen stof en verschillende weersomstandigheden. Bij LensRentals zijn ze op zijn zachtst gezegd niet blij met de staat waarin de camera is teruggekeerd. 

Soms kan stof ook een mooi effect geven. Lees het hier

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anoniem

Is er iets bekend of de huurder een bedrag terug kreeg van de borg of juist moest bijbetalen?

afbeelding van Jasper van Bladel

Dag is niet bekend, maar het lijkt ons sterk dat het verhuurbedrijf al deze schoonmaakwerkzaamheden op eigen kosten heeft uitgevoerd! 

afbeelding van Rene bogaard

Die D810 mogen ze voor een leuk prijsje aan mij verkopen. Ik laat hem wel schoonmaken.