Een miniatuur wereld met grote fantasie

Een miniatuur wereld met grote fantasie

Nadja Geskus 3278 0
Mexicaanse fotograaf Felix Hernandez Rodriguez is een volwassen man, maar hij speelt nog altijd met speelgoed. Hij creëert prachtige miniatuur scènes met behulp van producten die je dagelijks gebruikt.

Miniatuur

Felix Hernandez Rodriguez staat bekend om zijn prachtige miniatuurbeelden. Om zijn beelden te kunnen maken, gebruikt hij alledaagse producten. Zo gebruikt hij bijvoorbeeld meel om sneeuw te imiteren. Maar hij gebruikt niet alleen miniatuurfiguren voor zijn beelden. Vaak voegt hij echte en geschaalde modellen samen, met behulp van zijn levendige fantasie en Photoshop; focus stacking. 'Het is een eenvoudige techniek die ik een tijdje geleden "ontdekte". Het is zeer nuttig geweest in een aantal projecten. Met deze techniek kun je textuur en schaduwen toevoegen aan elk oppervlak.'

Felix Hernandez Rodriguez

'Het is zo'n groot genoegen om te kunnen creëren, je zou het bijna kunnen zien als een krachtige drug. Je raakt er snel aan verslaafd!' Zie een aantal van de creaties van zijn verslaving hieronder, samen met beelden hoe hij te werk gaat. 

Behind the scènes

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja