Een legende aan het werk

Een legende aan het werk - Steve McCurry

Bart Remmers 1 1103 0
Wat krijg je wanneer een wereldberoemde fotograaf de achterafstraatjes van de Indiase stad Delhi op de kiek zet met een smartphone? Dat ziet er zo uit…

Geef een van de bekendste fotografen van de moderne tijd een smartphone en laat hem enkele uren door de Indiase stad Delhi lopen om daar het dagelijkse straatleven te fotografen.

Steve McCurry is de beroemde fotograaf waar we het over hebben – verantwoordelijk voor het iconische beeld van het Afghaanse meisje met de groene ogen op de cover van National Geographic.

Noodles en geiten

De Indiase Mayank Austen Soofi fotografeerde dan weer de fotograferende McCurry in de straten van Delhi. We zien de Amerikaan tussen armoedige huisjes, voedselkarretjes waaruit vette noodles worden verkocht en inwoners, hun honden en geiten aan het werk. Welhaast sereen lijkt de in New York woonachtige camerakunstenaar zijn werk te doen.

Wanneer je de beelden bekijkt vraag je jezelf direct af: weten de kleurrijke inwoners van de stad wel welke grootheid er met zijn smartphone rondloopt?

Foto's © Mayank Austen Soofi en Steve McCurry

afbeelding van Bart Remmers 1

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart