Een hemels zelfportret

Een hemels zelfportret

Bart Remmers 1 1607 0
PetaPixel vroeg aan bezoekers van de blog om in verband met een 52 weken durende foto-challenge een zelfportret te schieten. Wat volgde was een karrenvracht aan prachtige foto's. Eentje stak er echter met kop en schouders bovenuit…

Fotoblog PetaPixel heeft een coole uitdaging bedacht. Doe als bezoeker mee aan een 52 weken durende foto-challenge. Elke week een nieuwe uitdaging. In week één trapte men af met deze opdracht: maak een zo origineel mogelijk zelfportret.

De meest opmerkelijke inzending kwam van de fotograaf Trevor Mahlmann. Zijn zelfportret is niets meer of minder dan een klein kunstwerkje met de titel 'The Universe At My Feet.'

Ruimtestation ISS

Voor Mahlmann (student) is fotografie een passie. Al een paar keer trok hij de aandacht met zijn werk. Zo schoot hij vorig jaar ruimtestation ISS op 40.000 voet afstand vanuit de stoel van zijn vliegtuig. Even later deed hij het nogmaals, maar dan vanaf de grond. 

Foto © Trevor Mahlmann

Voor zijn meest recente prent pakte Mahlmann zijn Canon 7D Mark II met Canon 8-15mm f/4L-lens. Daarmee maakte hij bijna zes uur lang constant foto's totdat zijn 32GB-memorycard vol zat met 1424 onbewerkte beelden. Nadat Mahlmann alle foto's had samengevoegd met een enkele foto als basis, ontstond er een bijna hallucinant  kunstwerk waarop de fotograaf één lijkt te worden met de hemel.

Bekijk deze foto en ander werk van Trevor Mahlmann via zijn Instagram- en Twitter-profiel.

afbeelding van Bart Remmers 1

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart