Een fototentoonstelling zonder foto’s

Een fototentoonstelling zonder foto’s

Nadja Geskus 498 0
Ongetwijfeld dat je al vaak naar tentoonstellingen en musea bent geweest. Maar wat nou als we je vertelden dat er een fototentoonstelling bestaat, zonder foto’s aan de muren. Lukas Renlund bedacht een manier om zijn geanimeerde visuals te laten zien in een fysieke ruimte. En die manier is behoorlijk gaaf!

Fototentoonstelling

In Kopenhagen gevestigde kunstenaar Lukas Renlund wilde de ervaring van een tentoonstelling opnieuw definiëren. Filmmaker Anders Lönnfeldt maakte een bijzondere video over dit concept van Renlund. Renlund wilde zijn geanimeerde visuals laten zien in een fysieke ruimte en bedacht een nieuwe manier hoe hij dat kon doen. Samen met jouw mobiele telefoon kun je een tentoonstelling zien die er fysiek niet hangt.

Een fototentoonstelling zonder foto’s

App

Zijn team creëerde een app genaamd ‘MoPho’. Je kunt hiermee de apparaten scannen in de ruimte, waarna de kunst op je telefoon verschijnt. Een compleet andere beleving van een tentoonstelling dan je gewend bent dus. Of het aanslaat is nog maar de vraag natuurlijk. Zou jij naar zo’n tentoonstelling gaan?

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja