Een fotoshoot zonder prof-team

Een fotoshoot zonder prof-team

Nadja Geskus 802 0
Wanneer je verder wilt komen in mode- of beautyfotografie, zal je er niet aan ontkomen dat je moet samenwerken met andere gespecialiseerden. Zo heb je onder andere een goed model, visagist en stylist nodig. Maar echte professionals kosten veel geld. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij om samen te werken met anderen, zonder dat je ervaren professionals moet inhuren.

Visagist

Visagie is een vak apart. Veel fotografen weten wél hoe ze graag zouden willen dat de visagie eruit ziet, maar kunnen het niet zelf op het model aanbrengen. Daarbij komt dat visagie voor de meeste mannen sowieso al vaak een obstakel is. Maar hoe dan verder? Vaak kunnen modellen zelf een goede basismake-up aanbrengen. Ze weten hoe ze er zelf goed uitzien en kunnen dat op een simpele manier benutten. Hou het dan ook simpel als je geen professionele visagist bij je shoot hebt. Tenzij je natuurlijk de mazzel hebt dat het model erg goed is in visagie, is een naturelle look vaak het beste. Daarnaast kun je bij het retoucheren vaak een hoop naar wens aanpassen. Wanneer je geen prof-visagist aanwezig hebt, is het af te raden om voor een extreme look te kiezen. Je ziet het namelijk direct.

Een andere optie, en misschien wel de beste optie, is om je aan te sluiten bij een Facebookgroep. Er zijn een hoop groepen voor fotografen, modellen en visagisten, waarin je een oproep kunt doen voor visagisten. Veel mensen willen ook een uitbreiding van hun portfolio, dus de kans is zeer aanwezig dat mensen je willen helpen.

Een fotoshoot zonder prof-team

Model

Het vinden van een model is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Er zijn namelijk genoeg mensen om je heen die graag een mooie foto van zichzelf willen hebben! Het fijnste is natuurlijk als je iemand kunt vinden die al ervaring heeft met eerdere shoots, want daardoor loopt de shoot veel vlotter. Het model weet namelijk al een beetje wat ze kan verwachten en wat haar sterke poses zijn. Kijk dus eerst eens goed in je omgeving.

Een andere manier om modellen te vinden zijn modellenbureau’s. En nee, ga dan niet naar de grootste modellenbureau’s die de beste modellen hebben. Maar zoek eens naar wat kleinere bureau’s. Vaak hebben dit soort bureau’s namelijk ‘New Faces’ en die moeten hun portfolio uitbreiden. Zij zijn dus dringend op zoek naar fotografen die zorgen voor goede foto’s!

Een fotoshoot zonder prof-team

Stylist

Stylisten zijn schaars. En de stylisten die er zijn, zijn vaak al op een niveau waarbij zij geen gratis shoots meer doen. Maar wat doe je dan? Probeer je eigen styling te voorzien voor de shoot. Jij weet immers wat je graag zou willen zien qua styling. Ga bijvoorbeeld eens naar een tweedehands winkel. Hier vind je niet alleen goedkopere kleding, maar vaak ook excentrieke. Heb je geen budget om wat aan te schaffen? Vraag dan of het model zelf meerdere sets kleding meeneemt, dan weet je ook zeker dat ze het past!

De gulden tip blijft toch wel social media. Veel creatievelingen zitten ook op social media en zijn op zoek naar een uitbreiding van hun portfolio. Wees niet bang om het te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Fotografie door Nadja Geskus

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja