Een fotograaf in het leger

Een fotograaf in het leger

Nadja Geskus 1723 0
Het is een van de gevaarlijkere takken binnen de fotografie. Fotograferen in het leger. Je moet kunnen multitasken in zeer stressvolle en gevaarlijke omstandigheden. In deze video zie je hoe een fotograaf switcht tussen zijn camera en zijn geweer.

Het leger

In het leger fotograferen betekent multitasken in gevaarlijke situaties. Je moet kunnen schakelen tussen je camera en een geweer in het heetst van de strijd. Fotograaf Rupert Frere laat zien wat het nu eigenlijk allemaal inhoud. Tijdens een patrouille in Afghanistan filmt Frere bijzondere beelden met een camera op zijn helm. Je ziet hoe hij afwisselt tussen zijn DSLR en een geweer. Oorspronkelijk werden deze beelden getoond in een interview met photography.news, maar nu zijn ze ook in deze video te zien!

Oorlog

Hoewel de meeste mensen er echt niet aan zouden moeten denken, vind Frere het fotograferen van oorlog de mooiste tak binnen de fotografie. ‘Het fotograferen van oorlog is makkelijker, gezien er overal waar je kijkt emotie is. Het enige wat ik moest doen, was in leven blijven en fotograferen. Normaal gesproken ben ik op patrouille de enige die foto’s maakt, daarom is elk beeld ook uniek.’ Bekijk de website van Frere voor zijn bijzondere werk.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja