Een condoom als objectief

Een condoom als objectief

Nadja Geskus 1352 0
Na hun video over het gebruiken van een ballon als softbox, ontvingen de Koldunov Brothers veel vragen of dit ook mogelijk was met een condoom. Ze kwamen er achter dat dit niet echt mogelijk was, maar kwamen wel met wat andere grappige trucjes om een condoom te gebruiken bij fotografie.

De Koldunov Brothers proberen in deze video een aantal verschillende dingen uit. De video is in het Russisch, maar je kunt Engelse ondertiteling aanzetten.

 

 

Een condoom als objectief

Echt haarscherpe foto’s zal je niet krijgen, maar de Koldunov Brothers bewijzen wel dat je inderdaad een foto kan maken met een condoom als objectief, beter dan verwacht. Het is een grappig trucje, wat leuk is om eens aan mensen te laten zien. Maar als je echt goede foto’s wilt maken, kun je beter een goed objectief gebruiken. Vloeibare objectieven zijn de laatste paar jaren steeds meer in de picture gekomen en ondanks dat het zeker potentie heeft, zitten de vloeibare objectieven nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. 

Een condoom als statief

Geen statief bij je? Met een condoom als een soort zitzak voor je camera, kun je deze met meer stabiliteit ergens laten liggen. De Koldunov Brothers laten zien hoe je heel makkelijk met wat zaden en een condoom een soort zitzak creëert. Het is alleen de vraag wanneer je geen statief bij je hebt, maar wel een condoom met zaden.

Een condoom als filter

Bij de laatste test laten de mannen zien hoe je een condoom kunt gebruiken om een wat zachter beeld te krijgen. Ze gebruiken de condoom over het objectief als een soort filter. In hun voorbeeld wordt het beeld inderdaad wat softer, maar de vraag blijft of het beeld niet ook onscherp zal worden.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja