Een cinamagraph maken in Photoshop

Een cinamagraph maken in Photoshop

Nadja Geskus 1072 0
Cinemagraphs zijn prachtige combinaties tussen foto’s en video’s. Tegenwoordig duiken ze dan ook steeds meer op. Je kunt een cinemagraph heel gemakkelijk in Photoshop maken. Peter McKinnon laat in een video zien hoe je dit kunt doen.

Cinemagraph

Een cinemagraph is in feite een foto waar een klein stukje video in verwerkt zit. Zo kun je een bepaald object in een foto dus laten bewegen, die later in een gif zich blijft herhalen. Het is een truc die een aantal fotografen bijzonder goed toepassen en zo de meest prachtige beelden neerzetten. Bijvoorbeeld DomQuichotte, die in After Effects foto’s manipuleert tot een cinemagraph. Maar via Photoshop kun je ook heel gemakkelijk zelf een cinemagraph in elkaar zetten. Het enige wat je wel nodig hebt is goed beeldmateriaal!

Tutorial

Peter McKinnon bewijst in zijn video hoe gemakkelijk en snel je een cinemagraph zelf kunt maken. Hij maakt in deze tutorial gebruik van Photoshop, maar je kunt een cinemagraph natuurlijk ook in andere bewerkingsprogramma’s maken. Het is natuurlijk maar net wat je zelf het gemakkelijkste vindt. Wanneer je je video gaat schieten, maak dan gebruik van een goed statief, zodat je geen beweging in je beeld krijgt. We zijn benieuwd naar wat jij voor prachtige cinemagraphs weet te creëren!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja