Canon versus waterstraalsnijder

Een Canon versus waterstraalsnijder

Fabienne Keijzer 5622 2
Het slopen van dingen is altijd leuk, zolang je het maar niet zelf hoeft te doen! Deze mannen waren benieuwd hoe een Canon EOS ELAN 7E 35mm zou reageren op een waterstraal van 4137 bar.

Canon versus waterstraalsnijder 

De video is van het YouTube-kanaal Waterjet Channel, waarin een paar mannen verschillende objecten doormidden snijden met een waterstraalsnijder. Van bowlingballen en pompoenen tot accu's en iPhone's, niets wordt gespaard. De waterstraal heeft een druk van ongeveer 4137 bar. Die druk is zo ontzettend sterk dat ze de Canon EOS ELAN 7E 35mm met een soort klei verstevigen zodat deze niet van plek verandert als de straal erdoorheen komt. Ook schroeven ze de riem even aan de tafel vast voor extra stevigheid en dan is hij klaar voor de waterstraalsnijder.

 

Waterkracht 

Als een mes door de boter! De waterstraalsnijder snijdt de SLR moeiteloos doormidden. Buiten dat het leuk is om te zien hoe sterk water eigenlijk is, geeft het je ook een kijkje in de binnenkant van een camera. De man in de video is vooral verbijsterd door het pentaprisma van de zoeker en de verschillende lensgroepen.

Bekijk ook hoe een oude Pentax K1000 er van binnen uitziet, of een moderne Canon 5D mark IV!

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anton H

De Eos 7E is geen dslr maar een slr, want analoog ;)

afbeelding van cle van galen

Ik vraag me af wat de meerwaarde is om een camera door te snijden wet een waterjet.
zo.n filmpje kan ik ook maken snij ik door 20cm staal heen.