Een Boekenweek voor de fotografie

charlottelipic 2430 0
Een Boekenweek voor de fotografische wereld. Het is een nieuwe traditie in planning, waarin alle activiteiten met betrekking op fotografie worden uitgelicht: de FOTOWEEK. Het Nederlands Fotomuseum en Foam slaan de handen ineen om de week in september 2013 voor het eerst te organiseren.

Het doel is het bundelen van initiatieven op het gebied van fotografie in Nederland. De FOTOWEEK is gericht op een breed publiek van professionals tot amateurs, musea, boekwinkels en scholen. Het overkoepelende thema, wat een breed publiek aan moet spreken, is 'Kijk! Mijn Familie'. Instellingen kunnen zich inschrijven en een activiteit plannen wat aansluit bij het hoofdthema.

Steun

De BankGiro Loterij realiseert het project door een cheque van 449.969 euro aan de FOTOWEEK te doneren. Dit maakte de organisatie tijdens het Goed Geld Gala bekend. In totaal steunt de loterij de cultuursector met 64 miljoen euro, de helft van hun opbrengst.

Ambitie

De organisatoren zien de eerste FOTOWEEK in 2013 als en beginpunt, het streven is om het project uit te laten groeien tot een jaarlijks evenement, in grootte vergelijkbaar met de Boekenweek.