Edelkrone PocketRig 2 en PocketSkater 2

Julian 1783 0
Edelkrone presenteert twee nieuwe compacte accessoires voor filmmakers. De PocketRig 2 is een 'rig' ter grootte van een batterijgreep, voor het maken van stabielere filmbeelden. De PocketSkater 2, met hetzelfde formaat, bevat drie wieltjes voor bewegende shots.

Dslr's en compacte systeemcamera's zijn in staat om prachtige filmbeelden te maken. Ga je serieus aan de slag met de filmfunctie van je fotocamera, dan komen daar snel accessoires zoals rigs en sliders bij kijken. Dat zijn veelal grote hulpstukken, Edelkrone laat echter zien dat het ook ander kan.

Edelkrone PocketRig 2

PocketRig 2

De Edelkrone PocketRig 2 is ingeklapt ongeveer net zo groot als een batterijgreep voor een dslr. Het accessoire is uit te klappen tot een compacte 'rig', die je tegen de borst kunt klemmen of aan je broekriem vast kunt klemmen. Ook kun je de PocketRig 2 voorzien van twee 15mm-rods, om zo meer accessoires zoals een follow-focus aan te sluiten.

PocketSkater 2

Net als de PocketRig heeft de Edelkrone PocketSkater 2 het formaat van een batterijgreep. Dit hulpstuk is voorzien van drie wieltjes, die je in diverse standen kunt uitklappen. Vervolgens kun je de camera over een vlakke ondergrond laten rijden, wat vloeiende bewegende beelden oplevert. De PocketSkater kan ook gebruikt worden in combinatie met een smartphone.

Zowel de Edelkrone PocketRig 2 als de PocketSkater 2 hebben een adviesprijs van 249,99 euro, exclusief btw.