Ed van der Elsken te zien in nieuwe galerie

Julian 1227 0
In de verlaten gewelven van Kasteel Woerden opent op 15 mei een nieuwe fotogalerie. De openingsexpositie bestaat uit een collectie foto’s van Ed van der Elsken met zijn 'Ontdekking van Japan'.

De verlaten kelders van Kasteel Woerden vormen het decor voor de bijzondere collectie van Ed van der Elsken (1925-1990). Foto’s uit zijn talloze reizen naar Japan zijn te bewonderen.

Hij fotografeerde ook daar geheel in zijn typerende stijl. Vanuit zijn persoonlijke intuïtie, meestal op straat, op zoek naar mensen die hem intrigeerden. Het leverde hem boeiend beeldmateriaal op wat ook blijft fascineren. Ook nu nog voor de jonge generatie fotografen en aanstormend jong talent.

Groot formaat

De foto’s worden op groot formaat van ca. 150 bij 240 cm geëxposeerd in het eerste gewelf. Kleinere lijsten met foto’s in zwart wit op fineart inkjet papieren domineren het tweede deel van de gewelven.

Foto © Ed van der Elsken

Foto © Ed van der Elsken

Openingstijden

Op zaterdag 15 mei wordt de expositie officieel geopend. Bezoekers zijn welkom van 16.00 tot 21.00 uur. Aansluitend zijn de openingsdagen en -tijden dinsdag tot en met zaterdag (12.00-21.00 uur) en zondag 12.00-17.00 uur. Maandag gesloten. De expositie is gratis te bezichtigen tot en met zondag 1 augustus.