Ed van der Elsken-show op Photokina

Redactie 1405 0
Naast het nieuwste op gebied van fotoapparatuur, is er op de Photokina gelukkig ook plaats voor kunst. Dit jaar staat het 'visual arts'-gedeelte onder curatele van Daniel Hug, die een expositie heeft samengesteld met werk van onder andere wijlen Ed van der Elsken.

Ook is er werk te bewonderen van Stephanie Sinclair en, voor de eerste keer, van de Hasselblad Masters. De 'Ed van der Elsken'-show zet een serie van de alweer twintig jaar geleden overleden fotograaf centraal: Love in St. Germain des Pres, in Nederland bekend als 'Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés'. In een tijdsbestek van drie maanden, geschoten in het begin van de jaren vijftig, volgt de serie het liefdesleven van de Australische kunstenaar Vali Myers, die op dat moment in Parijs woont. Het daaropvolgende boek, dat in 1954 werd gepubliceerd, was de eerste van velen voor Elsken en de start van zijn carrière.

Stephanie Sinclair

Van de Amerikaanse fotografe Stephanie Sinclair kunnen we een heel andere serie verwachten, omdat zij haar nog onvoltooide project over kinderhuwelijken tentoonstelt. Ze won hier eerder al een prijs van de Alexia Foundation voor en ook de Unicef Photo of the Year award en de Free Lens Award gingen haar kant op. Stephanie maakt deel uit van het VII-fotoagentschap en levert vaak foto's voor onder andere National Geographic, de New York Times en Time. 

Hasselblad Masters

De Hasselblad Masters komen gezellig samen op de Photokina en tonen daarmee het werk van de tien winnaars van vorig jaar –  Lyle Owerko, Joao Carlos, Claudio Napolitano, Dirk Rees, Mark Holthusen, Quentin Shih, Stephan Zirwes, Bang Peng, Nina Berman en Mark Zibert.

Foto © Ed van der Elsken / Love in St. Germain des Pres

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie