271.000 bezoekers

Ed van der Elsken in het Stedelijk een groot succes

Redactie DIGIFO... 645 0
Vorige week waren de laatste dagen van de overzichtstentoonstelling van Ed van der Elsken in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Deze tentoonstelling, waar in de laatste week nog 122 foto's aan waren toegevoegd, is door ruim 271.000 mensen bezocht en is daarmee een groot succes.

Volgens Hripsimé Visser, conservator fotografie en de samensteller van deze tentoonstelling, is de tentoonstelling door opvallen veel jonge mensen bezocht. 'Het is opvallend hoeveel jongeren echt fan zijn van Ed van der Elsken. In deze tijd van perfecte selfies zijn ze ook echt onder de indruk van zijn directe en ongepolijste straatfotografie. Ed wist altijd perfect de 'Zeitgeist' te tonen. Kennelijk sluit dat weer perfect aan bij de huidige tijdgeest en is zijn werk nog altijd heel actueel.' Aldus Visser.

 

Lees ook: 122 nieuwe foto's van Ed van der Elsken voor Stedelijk Museum

Van der Elsken terug naar Parijs

Na de afsluiting van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum, verhuisd de tentoonstelling naar Parijs om daar van 13 juni tot en met 24 september getoond te worden in het Musée Jeu de Paume. Ook zullen 32 foto's van van der Elsken te zien zijn op één van de grootste trein- en metrostations van de stad. Een toepasselijk vervolg van de tentoonstelling in Amsterdam, gezien het feit dat van der Elsken in 1956 doorbrak met zijn fotoboek over jonge Bohemen in de Franse hoofdstad.

 Kijk voor meer informatie op de website van Ed van der Elsken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie