Echte filters en lenzen voor je iPhone

Justin 4367 0
Filters gebruiken om je iPhone-foto's op te leuken is niks nieuws. De meeste gebruikers doen dat met apps zoals Instagram of Hipstamatic. Het kan nu echter ook met echte Holga-filters en voorzetlenzen van Photojojo.

Holga, bekend van de lomocamera's, introduceert speciaal voor iPhone-fotografen een filterkit. De kit schuif je over de iPhone heen, zodat het filter voor de lens komt. De filters zijn bevestigd op een draaicirkel. Door deze rond te draaien, kun je kiezen uit negen verschillende effecten.

Een greep uit het assortiment: het dual image-filter zorgt ervoor dat er twee identieke foto's worden samengevoegd in één foto. Dit is vergelijkbaar met het filter die Holga in haar eigen camera's gebruikt. Dit kan eventueel ook met drie (triple) of vier (quadruple) identieke foto's. Je hebt ook specifieke kleurenfilters, zoals groen, blauw en rood. Ook kun je gebruik maken van een close-upfilter.

De filterkit van Holga is alleen verkrijgbaar voor de iPhone 4 en 4S. De case is in meerdere kleuren beschikbaar. De prijs van de kit is 24,95 dollar.

Holga iPhone Lens Filter Kit
De Holga iPhone Lens Filter Kit

iPhone Lens Dial

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je de voorzetlenzen van Photojojo op je iPhone schroeven. De iPhone Lens Dial is een lenzenkit die je ook als een case moet bevestigen over je iPhone. Je krijgt drie voorzetlenzen: een telelens, een groothoek en een fish eye. Je kunt de case eventueel zelfs aan een statief vastschroeven.

De iPhone Lens Dial is ook alleen verkrijgbaar voor de iPhone 4 en 4S. De prijs van deze lenzenkit ligt stukken hoger dan die van de filters van Holga: 250 dollar per case. Je kunt de lenzen eventueel ook los kopen, zodat je ze zelf op de camera kunt schroeven. Dan kosten de drie lenzen nog maar 50 dollar.

iPhone Lens Dial: iPhone-case
De iPhone Lens Dial van Photojojo

Ook al gebruik je een fysieke lens; je kunt deze nog altijd combineren met je favoriete app. Het moet dus de best of both worlds betekenen.