EC organiseert fotowedstrijd met thema Zuidoost-Europa

Julian 467 0
De Europese Commissie organiseert een fotowedstrijd met als thema de ‘mensen en cultuur’ van Zuidoost-Europa. Inzenden kan tot 20 januari 2010. De hoofdprijs bestaat uit 3000 euro aan fotoapparatuur.

De wedstrijd focust zich op kunst, dans en theater, film, eten, literatuur, muziek sport en het dagelijks leven in de Westerse Balkan. Ingezonden foto’s moeten dan ook gemaakt zijn in landen als Kroatië, Macedonië, Albanië, Bosnië, Montenegro, Servië, Kosovo of Turkije.

Deelnemers mogen maximaal drie foto’s insturen, via de website of per post. De foto’s worden door een internationale jury beoordeeld waarbij uiteindelijk drie winnaars uit de bus moeten komen. Het publiek kiest de vierde winnaar. Stemmen kan tussen 2 februari en 16 maart 2010. 

Prijzen

De hoofdprijs bestaat uit 3000 euro aan fotoapparatuur en trips naar de opening van de expositie in Madrid en Brussel in het voorjaar van 2010. Ook de tweede en derde prijswinnaars reizen af naar de exposities en krijgen respectievelijk 2000 en 1000 euro aan fotoapparatuur.

Meer informatie over de wedstrijd vind je op www.southeast-europe.eu.