'Earth as Art': prachtig gratis fotoboek van NASA

jesse kraal 4307 4
Miljarden dollars pompen de Amerikanen elk jaar in hun ruimtevaartprogramma. Zonde van het belastinggeld zegt de ene, geweldig voor de wetenschap roept de ander. Wij mogen hoe dan ook meegenieten, want de NASA heeft het boek 'Earth as Art' gratis beschikbaar gesteld als app of pdf.
NASA

Sinds de jaren '60 van de vorige eeuw wordt de aarde nauwlettend in de gaten gehouden door obeservatiesatelieten in een baan om onze planeet. Dat die meer doen dan alleen maffiabazen opsporen blijkt wel uit het nieuwste boek van NASA. In 'Earth as Art' zijn de fraaiste platen verzameld die de aarde inderdaad als een waar kunststukje laten zien.

Gratis

In totaal bevat het boek 75 prachtige kleurenfoto's van over de gehele wereld. Behalve de foto's, krijg je ook informatie over wat je ziet en naar welk stukje wereld je kijkt. De fotografen zijn de Terra, Landsat 5, Landsat 7, Earth Observing-1 (EO-1), en Aqua-satellieten. Voor 44 dollar wordt je eigenaar van het 158-pagina's tellende boek, maar je kunt het boek ook gratis downloaden als iPad-app of als pdf.

NASA
Foto's: NASA 'Earth as Art'

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van wijnandloven

Bedankt voor de tip - prachtige foto's!

afbeelding van roelj

Prachtig, dank. Het loont ook om NASA Earth Observatory regelmatig te bezoeken: http://earthobservatory.nasa.gov/

afbeelding van Marcel Koelen

Heel mooi....

afbeelding van sgovaer1_138424

Super.