'Eén camera, duizenden mogelijkheden'

Redactie 1629 0
Hij is nog eenvoudiger in gebruik en toch net zo mooi: de Olympus PEN E-PL2. Niet alleen zijn er objectieven voor ieder situatie beschikbaar, ook aan accessoires is geen gebrek. Daarnaast kan je je oude objectieven door middel van diverse adapters blijven gebruiken.

Advertorial

Het objectieven-gamma voor de Olympus PEN E-PL2 is uitgebreid. Van de 9-18mm en de 14-42mm tot de 75-300mm. De M.Zuiko Digital ED 9-18 mm f/4-5.6 is zelfs uitgeroepen tot 'European Micro System Lens 2010-2011'. Het objectief maakt deel uit van het Micro Four Thirds-lenssysteem dat speciaal is ontworpen voor de bekroonde Olympus PEN-camera's.


M.Zuiko Digital ED 9-18 mm

Dankzij het compacte formaat en de supergroothoekmogelijkheden vormt de M.Zuiko Digital ED 9-18 mm f/4.0-5.6 een prima keuze voor gebruikers met een Micro Four Thirds-systeemcamera die een voorliefde hebben voor landschaps- en architectuurfotografie. 'Dit model biedt een beeldhoek van honderd graden, die zorgt voor bereik dat men verwacht bij een 18-36mm objectief bij een full-frame systeem', aldus de EISA-jury. 'Dit objectief is uitzonderlijk licht en compact en vormt daarmee de uitzondering op de regel dat supergroothoekobjectieven zwaar en groot moeten zijn.' De bescheiden afmetingen van dit objectief passen perfect bij het PEN-systeem.


M.Zuiko Digital 14-42mm II

De Olympus PEN E-PL2 biedt een fenomenale beeldkwaliteit. Om deze kwaliteit ook te kunnen realiseren bij bewegende voorwerpen wordt de camera standaard geleverd met de vrijwel geruisloze M.Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6 II (vergelijkbaar met 28-84 mm bij een 35-mm camera). Dit objectief zorgt voor een snellere scherpstelling en door de geruisloze werking is hij ook ideaal voor filmopnamen. De E-PL2 heeft alles in huis om optimaal gebruik te maken van het geweldige M.Zuiko Digita-lenssysteem, zelfs onder slechte lichtomstandigheden.


M.Zuiko Digital ED 75-300mm

Met de M.Zuiko Digital ED 75-300mm f/4.8-6.7 heeft Olympus de kleinste en lichtste 600mm telefotolens ter wereld geproduceerd. Het objectief maakt eveneens deel uit van het bekroonde Micro Four Thirds-lenssysteem van Olympus, en wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk snelle focus, zeer geringe afmetingen en een uitmuntende beeldkwaliteit bij zowel foto- als filmopnamen.


De snelheid, de kleine afmetingen (70 x 116 mm) en het geringe gewicht maken deze kleine telefotolens ideaal om overal mee naartoe te nemen om prachtige close-ups te maken van bijvoorbeeld kinderen, dieren of landschappen. Dankzij de kracht en precisie kunnen gebruikers inzoomen op details die anders verloren zouden gaan. Het objectief is ook zeer geschikt voor HD-filmopnamen en maakt gebruik van een mechanisme voor achterfocus dat slechts twee lenselementen bevat. Daardoor is er sprake van een snelle en vrijwel geruisloze werking.

Accessoires voor de Olympus PEN E-PL2

De Olympus PEN E-PL2 is de ideale camera voor de 'social networking'-generatie. Meer ambitieuze gebruikers profiteren met de E-PL2 van ongekende creatieve mogelijkheden. Zo kunnen ze zowel bij foto- als filmopnamen experimenteren met creatieve filters, waaronder de nieuwe filter 'dramatische sfeer'.

Olympus E-PL2 gebruikers beschikken daarnaast over verschillende mogelijkheden om hun systeem verder uit te breiden. De accessoirepoort biedt toegang tot een nieuwe wereld van creatieve opties en netwerkoplossingen, dankzij het snelgroeiende aanbod PEN-accessoires. De optionele Penpal-communicatie-unit is bijvoorbeeld ideaal voor de hedendaagse Facebook-generatie. Deze biedt gebruikers de mogelijkheid om heel eenvoudig via Bluetooth direct vanaf hun camera gecomprimeerde foto's te versturen naar een computer of mobiele telefoon. Zo kunnen ze in een handomdraai hun beste opnamen via sociale netwerken laten zien aan vrienden, familie en collega's.


Andere aantrekkelijke accessoires zijn de Sema-1 microfoonkit, optische en elektronische zoekers en de nieuwe Mal-1 macrolichtarm voor een nauwkeurige belichting bij macro-opnamen en close-ups.

Voorzetlenzen

De accessoires zijn onlangs uitgebreid met de WCON-P01 groothoekvoorzetlens voor opnamen van feesten en landschappen, de FCON-P01 fisheye-voorzetlens voor creatieve effecten en de MCON-P01 macrovoorzetlens voor extreme close-ups. Daarnaast werkt de E?PL2 ook met de RM-UC1 kabel waarmee je de ontspanner kunt vastzetten voor bulb-opnamen.


Oude lenzen

Ook je oude lenzen kun je gebruiken op de Olympus PEN E-PL2. Door middel van diverse adapters van zowel Olympus als van andere merken zoals Novoflex kunnen er meer dan vijfhonderd verschillende objectieven op de camera geplaatst worden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie