Dystopische toekomstvisie wordt werkelijkheid met wearable camera die je leven filmt

Mark IJsendoorn 347 0
De startup Ubiquiti Labs komt met Frontrow, een wearable camera die je leven voor je filmt en online zet.

De dystopische toekomstvisie van Dave Egger’s boek The Circle is weer een klein stukje meer werkelijkheid geworden. De startup Ubiquiti Labs moet haast wel zijn geïnspireerd door Eggers’ samenleving van mensen die via camera’s om hun nek hun leven streamen op internet. Het bedrijf komt namelijk met de gadget Frontrow, een draagbare camera die je om je nek hangt en timelapse-video’s maakt van je leven.

Frontrow, een wearable-camera

Voorheen heeft Ubiquiti Labs zich vooral bezig gehouden met draadloze netwerken en maakt nu zijn eerste stap in de camerawereld. De camera heeft een touchscreen met eigen user interface op basis van Android. Maar met een prijs van $400 is deze gadget duidelijk niet gericht op de brede comsumentenmarkt.

Je leven online

Met de camera om je nek maakt het apparaat in ‘Story Mode’ automatisch een registratie van je dag met zijn 8-megapixel camera. Een tweede lens van 5 megapixel kan alternatieve beelden schieten. De slechtere foto’s worden automatisch verworpen in de resulterende time-laspe video, die je direct kunt uploaden naar social media. Ook kan de gadget net als een smartwatch apps draaien, voor extra functionaliteit. Bovendien is er de mogelijkheid om video’s live te streamen via Youtube, Facebook of Twitter.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark