DxOMark: sensor Canon EOS 5D Mark IV beste Canon-sensor ooit

DxOMark: sensor Canon EOS 5D Mark IV beste Canon-sensor ooit

Fabienne Keijzer 3518 3
Volgens DxOMark heeft de EOS 5D Mark IV de beste sensor die Canon ooit heeft gemaakt. De review-website DxOMark is erg positief over de sensor van de EOS 5D Mark IV en raadt Mark III-gebruikers zeker aan hun camera te updaten naar een Mark IV.

Canon 5D Mark IV

De review-website DxOMark is erg positief over de sensor van de 5D Mark IV en raadt Mark III-gebruikers zeker aan hun camera te updaten naar een Mark IV. De sensor is overduidelijk beter op het gebied van resolutie en dynamiek. De Canon 5D Mark IV is volgens de reviewers uitermate geschikt voor het fotograferen van bruiloften, evenementen, landschappen en commercieel werk. Voor zo’n beetje alles dus. Ook vinden ze de camera geschikt voor fotografen die voor het eerst een full-frame camera willen gebruiken.

Canon 5D Mark IV

Sony en Nikon

De EOS 5D Mark IV is van alle Canon-camera’s het beste, maar zowel de Nikon D810 en de Sony A7R II komen beter uit de test volgens DxOMark. De sensor van Sony geeft een betere kleurdiepte en de Nikon is op het vlak van dynamische bereik erg sterk.

De volledige review van DxOMark is hier te vinden.

Lees ook: De Canon 5D Mark IV uit elkaar gehaald
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Ruud van der Nat

De voorsprong van de D810 in dynamisch bereik verdwijnt boven de ISO 200, en dan is het verschil nog steeds klein. Gewoon beide geweldige kamera's. Ik denk ook niet dat iemand het verschil ziet als je twee foto's blind met elkaar vergelijkt (wel een rare uitdrukking voor foto's, blind vergelijken)

afbeelding van Albert

Wordt ook door Pentax verslagen volgens dezelfde DXOMark

https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-5D-Mark-I...

afbeelding van Albert

Kleine maar niet onbelangrijke aanvulling, het prijsverschil is gigantisch.