DxOMark geeft RED Helium 8K sensor een 108 score

DxOMark geeft RED Helium 8K sensor een 108 score

Nadja Geskus 514 0
DxOMark heeft de RED Helium 8K sensor de hoogste algemene score ooit gegeven, namelijk 108. Samen met de RED Epic Dragon is deze sensor de tweede prototype sensor die boven de 100 punten scoort. De RED Epic Dragon scoorde namelijk 101.

RED Helium 8K sensor

Er zijn maar twee prototype sensors die ooit boven de 100 hebben gescoord. Volgens DxOMark zegt dat de RED Helium 8K sensor een ‘stevige upgrade’ is van de RED Epic Dragon. Hij zorgt voor betere kleurdiepte, maakt minder lawaai, heeft een betere low-light ISO en heeft een groter dynamisch bereik. Hoewel beide sensors fysiek vergelijkbaar zijn, zijn er toch aardig wat verschillen qua prestaties. Wil je weten wat precies? Dan kun je terecht op de website van DxOMark. 

DxOMark geeft RED Helium 8K sensor een 108 score

Ranglijst

Beide tests werden uitgevoerd met prototype-apparaten. Daarom zal geen van de modellen officieel worden toegevoegd aan de DxOMark ranglijst. Wél is er een simulatie ranking, waarin wordt aangetoond waar de modellen zouden komen te staan als ze wel worden toegevoegd. Dit zou boven de Sony a 7R II, Nikon D810, Sony Cyber-shot DSC-RX1R II en de Pentax K-1 zijn.

Lees ook: De iPhone 7 Plus versus RED Weapon

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja