DxOMark beoordeelt cameratelefoons

Julian 1845 0
DxOMark heeft een nieuwe sectie aan haar website toegevoegd waar camera's in mobiele telefoons beoordeeld worden. Telefoons krijgen een score die zowel de foto- als videokwaliteit beoordeelt. Niet verrassend voert de Nokia 808 de ranglijst aan.

DxOMark beoordeelt de beeldkwaliteit van digitale camera's aan de hand van ruwe sensordata. De score die daaruit komt rollen geldt voor de fotokwaliteit van de toestellen. Bij de test van mobieltjes pakt DxOLabs het iets anders aan, de totaalscore geldt zowel voor de foto- als videokwaliteit. Ook krijgen de telefoons een afzonderlijke score voor foto- en videokwaliteit.

Resultaten

Met de introductie van DxOMark Mobile zijn direct flink wat populaire toestellen getest. Niet verrassend voert de 41-megapixel Nokia 808 PureView de ranglijsten aan met een score van 76 punten. De Apple iPhone 5 volgt met 72 punten. De verschillen lijken vrij klein, de Nokia 808 scoort echter flink beter op gebied van fotografie. De 41-megapixelcameratelefoon krijgt 81 punten voor de fotokwaliteit, de iPhone 5 haalt 74 punten.

Door de uitkomst van de videotest liggen de totaalscores dichter bij elkaar. De Nokia 808 moet het doen met 68 punten voor videokwaliteit, terwijl de iPhone 5 met 70 punten iets hoger scoort. De Samsung Galaxy S3 en iPhone 4S scoren overigens gelijk aan de iPhone 5 met een totaalscore van 72 punten.

Nokia 808

De Nokia 808 is de beste cameratelefoon van het moment als het gaat om fotokwaliteit