DxO Optics Pro versie 6.5 beschikbaar

Julian 477 0
DxO heeft versie 6.5 van Optics Pro beschikbaar gesteld. De gratis update voor de beeldverwerker bevat een 'singe-shot hdr'-modus, verbeterde raw-conversie en ondersteuning voor Lightroom 3.

Met de nieuwe hdr-functie kunnen foto's met hoog dynamisch bereik gemaakt worden uit een enkel raw-bestand. De softwaremakers zeggen daarnaast de raw-verwerking verbeterd te hebben en beloven 'ongeƫvenaarde' prestaties in het hele iso-bereik van 100 tot 100.000.

DxO Optics Pro 6.5 krijgt integratie met Lightroom 3 en de interface wordt op diverse punten vernieuwd. Zo krijg je een groot previewscherm waarin je foto's kunt bekijken voordat je ze toevoegt aan een project.

Canon 60D, Nikon D3100

Naast de nieuwe functies brengt de update ook ondersteuning voor de Canon 60D, PowerShot S95 en G12, Nikon D3100, Pentax K-x en Sony A290. Ook krijg je honderdvijftig nieuwe DxO Optics Modules voor diverse camera/objectief-combinaties.

De update naar versie 6.5 is per direct beschikbaar. Later deze maand komt DxO met een betaalde plug-in voor Optics Pro, waarmee je uit meerdere foto's hdr-beelden kunt maken.