DxO Mark test Leica M typ 240

Julian 2728 1
DxO Labs heeft de testresultaten van de nieuwe Leica M typ 240 gepubliceerd. De Leica M met fullframe-cmos-sensor van CMOSIS scoort 84 punten, een flinke vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger.

Voor de komst van de Leica M typ 240 gebruikte de Duitse fabrikant ccd-sensoren in haar digitale M-camera's. In het nieuwe model zit voor het eerst een cmos-chip, die afkomstig is van het Belgische CMOSIS.

We zagen nog niet eerder camera's met sensoren van deze fabrikant en waren dan ook benieuwd naar de prestaties. Nu DxO de chip op de pijnbank heeft gelegd, weten we daar meer over.

De 24-megapixelsensor wordt beoordeeld met 84 punten. Zowel op gebied van kleurdiepte, dynamisch bereik en ruisprestaties is de cmos-sensor een stuk beter dan de ccd in de oudere Leica's.

Leica vs Leica
De nieuwe cmos-sensor scoort flink beter dan de 18-megapixel ccd-variant in de Leica M9 en M-E

Leica M vs spiegelreflex

Vergelijken we de sensor in de Leica M met de cmos-sensoren in de Nikon D600 en de Canon 5D Mark III, dan liggen de verhoudingen anders. De cmosis-sensor scoort beter op gebied van dynamisch bereik dan de Canon, al is die weer wat beter op hoge iso-waarden. De Sony-sensor in de Nikon D600 staat echter aan de top.

Leica M vs dslr

Prijs en beschikbaarheid

De Leica M is te koop voor 6200 euro. Mocht je nog geen bestelling geplaatst hebben, dan kun je er op rekenen dat je voorlopig op een wachtlijst komt te staan.

afbeelding van j bosch

wanneer wordt hij geleverd?