DxO lanceert Optics Pro 6.6

Julian 1326 0
DxO komt met een update voor raw-converter Optics Pro. Versie 6.6 brengt nieuwe mogelijkheden voor ruisreductie, kleurcorrectie en ondersteuning voor een aantal nieuwe camera's, waaronder de Nikon D5100.

De nieuwe versie van het pakket geeft je betere controle over ruis in jpg-bestanden. Wordt je camera ondersteund door het pakket, dan kan dat automatisch, maar ook handmatig aan de slag met bestanden uit voor het programma onbekende camera's.

Een nieuwe 'color control slider' is toegevoegd, waarmee je de verzadiging van kleuren kunt regelen. Ook is Optics Pro 6.6 compatible met de nieuwe DxO FilmPack 3 plug-in, waarmee je foto's een analoge look geeft.

Raw-ondersteuning

Met versie 6.6 kunnen nu ook raw-bestanden uit de Nikon D5100, Panasonic GF1 en GF2 en Pentax K-R bewerkt worden. In de Elite-versie van het pakket is ook ondersteuning voor de Olympus E-5 ingebouwd. Naast ondersteuning voor nieuwe camera's zijn honderd nieuwe DxO Optics modules toegevoegd, waarmee lensfouten gecorrigeerd kunnen worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

DxO Optics Pro 6.6 is als update gratis te downloaden, als je DxO Optics Pro na 1 juni 2009 hebt aangeschaft. Voor nieuwe gebruikers kost de standaardversie 149 euro, de eliteversie met ondersteuning voor meer camera's kost 299 euro. Tijdelijk geeft de softwarefabrikant dertig procent korting op deze prijzen.