DxO Labs voegt testresultaten middenformaatcamera’s toe

Julian 494 0
DxO Labs heeft de Phase One P45+, Hasselblad H3DII-39, Mamiya ZD en Leaf Aptus 75s aan een sensortest onderworpen en de resultaten aan de DxO Mark database toegevoegd. De Nikon D3x blijft echter onverslagen.

Op de DxO Mark website zijn al de score’s  te vinden van vrijwel alle recente dslr-camera’s, nu heeft het Franse lab ook een viertal digitale middenformaatcamera’s aan de sensortest onderworpen.

DxO Labs benadrukt dat de resultaten van de middenformaatcamera’s in een ander perspectief bekeken moeten worden dan de score van dslr's. De sensorscore valt relatief laag uit, vanwege de mindere prestaties bij hoge iso-waarden. Middenformaatcamera’s hebben doorgaans een iso-bereik van 50 tot 400 of 800, waar de nieuwste dslr’s tot 25600 gaan. Ze zijn dan ook bedoeld voor andere omstandigheden, waar het licht meestal geen beperkende factor is.

Volgens DxO halen de middenformaatcamera’s wel uitstekende resultaten op gebied van kleurdiepte en dynamisch bereik. Desondanks weet de Nikon D3x, die bovenaan in de algemene ranglijst staat, ook op deze gebieden de nu geteste middenformaatcamera’s bij te benen of zelfs te overklassen.

Afbeelding: DxO Labs