DxO-Labs voegt objectieven toe aan DxO-Mark

Julian 444 0
DxO-Labs, de makers van de DxO-Mark-website, waar sensors uit digitale camera’s op hun prestaties beoordeeld worden, geeft nu ook cijfers aan objectieven. Het glaswerk wordt op diverse camera’s getest en per combinatie beoordeeld.

DxO-Labs neemt sinds eind 2008 nauwkeurig de prestaties van beeldsensoren in digitale camera’s onder de loep. Bij de sensortests tellen enkel de resultaten van de ruwe sensordata, alle invloeden van het glaswerk wordt niet meegenomen in de tests.

Op de vernieuwde DxO-Mark-website zijn vanaf nu ook beoordelingen van objectieven te zien. Het glaswerk wordt op diverse camera’s getest en krijgt per camera een beoordeling. Ook bij de objectieventests vertrouwt DxO op de informatie uit raw-bestanden.

Resultaten zijn op te zoeken in een database, waar al flink wat objectieven vertegenwoordigt zijn. Ook kun je filteren op gebruik, of op specifieke kenmerken zoals resolutie of vervorming. Een uitgebreide uitleg van de scores en hoe je deze dient te interpreteren is te vinden op de website van het lab.

De rankings worden momenteel aangevoerd door de Nikkor 70-200mm f/2.8 VR (eerste versie) in combinatie met de Nikon D3X en de Canon 85mm f/1.8 USM op een Canon 1Ds Mark III. Beide combinaties scoren 61 punten.