DXO-Labs test sensor Sony NEX-5N

jesse kraal 2669 2
Het Amerikaanse DXO-Labs staat bekend om zijn uitgebreide tests van camera-sensoren. Ze hebben nu ook Sony's NEX-5N op hun pijnbank gelegd. De resultaten lijken uiteraard veel op die van de NEX-C3, maar vallen meestal net iets hoger uit.

Onder de naam DXO-Mark kun je via de website van DXO-Labs de testresultaten van vrijwel alle recente en minder recente digitale camera's bekijken en vergelijken. Ze houden zich niet bezig met knopjes en lcd-schermen, maar focussen zich volledig op de kwaliteit van ruwe sensordata.

Sony heeft de NEX-5N voorzien van dezelfde sensor als de NEX-C3. Dat de testresultaten van deze camera's toch iets verschillen komt door de mogelijkheid om de NEX-5N ook op iso 100 te gebruiken. Deze instelling komt de beeldkwaliteit ten goede.

Nex-5N versus Nex-C3

Top van aps-c-sensoren

De uitstekende resultaten zorgen er voor dat de 16-megapixel Sony-sensor bij de top van de aps-c sensoren mag horen. Vergelijken we hem met de eveneens 16-megapixelsensor uit de Nikon D7000 en D5100, dan scoort de Sony net iets lager. Het dynamisch bereik en de iso-prestaties halen een iets lagere score.

Canon's 18-megapixel aps-c-sensor doet het minder goed. Vooral het dynamische bereik en de iso-prestaties lopen aardig wat achter op de concurentie. De sensor uit de Canon 7D, 60D, 550D en 600D is duidelijk de oudste sensor van de drie.

Sony vs Nikon vs Canon

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van hrmm

de resultaten hier laten heel wat anders te zien vergeleken met de nokia d5100, beter dus: http://www.dpreview.com/reviews/SonyNex5N/page15.asp

afbeelding van jesse kraal

Die cameratelefoons van tegenwoordig ;)

Maar er zit een groot verschil tussen DPReview en DXO. De eerste test de camera in zijn geheel, terwijl men bij DXO zich enkel focust op de kwaliteit van de sensor. De manier van testen verschilt dan ook aanzienlijk. Het is dus best mogelijk dat verschillende websites tot verschillende resultaten komen.