DxO Labs neemt Sony A77-sensor onder de loep

Julian 2717 2
DxO Labs heeft de testresultaten van de Sony A77 gepubliceerd en geeft de sensor 78 punten. De scores voor kleurdiepte en dynamisch bereik zijn hoog, op gebied van ruisprestaties moet de A77 zijn meerdere erkennen in camera's met minder megapixels.

Sony wist vorig jaar met de 16-megapixelsensor die terug te vinden is in de Sony A580, A55, NEX-C3, Pentax K5 en Nikon D7000 en D5100 een nieuwe standaard te zetten voor aps-c-sensoren. De sensor is in de Nikon-camera's en in de Sony A580 goed voor een score van 80 punten. In de A55 ligt de score met 73 punten iets lager, door het lichtverlies van de semitransparante spiegel.

De nieuwe 24-megapixelsensor scoort iets lager. De chip is in de Sony A77 goed voor 78 punten. Het dynamisch bereik en de kleurdiepte zijn ongeveer gelijk aan die van de 16-megapixel-cmos. De ruisprestaties van de A77 komen overeen met die van de A55. Met zo'n 800 punten is deze score lager dan die van traditionele spiegelreflexcamera's. Door het toepassen van de translucent mirror-technologie valt er ongeveer 1/3e stop minder licht op de sensor.

Hoewel de nieuwe 24-megapixelsensor niet beter scoort dan zijn voorganger is DxO Labs toch positief. De test laat zien dat ondanks de kleinere pixels de ruisprestaties op hetzelfde niveau zijn gebleven. Waarschijnlijk zal de sensor in de NEX-7 nog betere prestaties laten zien, gezien deze niet over de SLT-constructie beschikt en al het licht direct op de beeldsensor valt.

DxO Labs Sony A77

afbeelding van Shaggy

MMhh, van alle voorlopige testen en reviews die ik tot op heden heb gezien lijkt het er op dat deze camera het net gaat worden voor mij. Hoeveel leuks er ook op zit, als de ISO prestaties zo zijn zoals getest dan slaat Sony een heel grote flater.

Zolang ze niet in de regio van de concurrentie gaan en juist eroverheen, zal mijn Sony arsenaal spoedig het pand verlaten... helaas...

afbeelding van kuijpers

ben ook weinig positief,daarnaast heb ik problemen met de scrolwieltjes en backfocus op m'n a700.
Als dit niet opgelost is stap ik mooi over