DxO komt met HDR-plug-in voor Optics Pro 6.5

Julian 531 0
DxO brengt eind november een plug-in voor raw-converter Optics Pro 6.5 uit waarmee je meerdere foto's kunt samenvoegen tot een HDR-afbeelding. Wat de module gaat kosten is nog niet bekend.

Softwaremaker DxO komt begin november eerst met een update voor Optics Pro. Versie 6.5 krijgt betere raw-verwerking, ondersteuning voor Lightroom 3 en 'single-shot' HDR-technologie. Met die laatste optie kunnen foto's met hoog dynamisch bereik uit één raw-bestand gemaakt worden.

Multi-shot HDR

Naast de gratis update voor Optics Pro komt DxO met een betaalde 'multi-shot' HDR-plug-in voor het pakket. Je foto's vanaf statief schieten is niet nodig, de software legt ze automatisch op elkaar. Het pakket krijgt diverse HDR-presets waarmee je naar wens een natuurlijk of extreem resultaat uit meerdere raw-bestanden kan samenstellen.

Ook kun je de HDR-plug-in gebruiken om ruis te verminderen, door meerdere foto's gemaakt op hoge iso-waarden over elkaar te leggen. De plug-in moet vanaf eind november in de webwinkel van DxO te vinden zijn, de prijs is nog niet bekend.