Dutch Doc Photo gaat gewoon door

Redactie 751 0
Dutch Doc Photo is niet van plan om met de Dutch Doc Days te schuiven. Dat laten de zakelijke leiders weten in reactie op het verzoek van FotoFestival Naarden om de dagen te verzetten. Dit vanwege een overlap van beide festivals tijdens het Pinksterweekend.

Het bestuur van FotoFestival Naarden beklaagde zich vorige week op photoq.nl over de planning van de Dutch Doc Days, het sinds dit jaar in het leven geroepen Utrechtse fotofestival van Dutch Doc Photo. Beide festivals zijn tijdens het Pinksterweekend te bezoeken, reden voor de organisatie in Naarden om de Dutch Doc Photo te verzoeken een andere datum te vinden.

25 kilometer

Bob Witman en Eric Wie van Dutch Doc Photo hebben laten weten dat zij niet van plan zijn hun festival te verzetten. Zij zijn van mening dat de twee festivals elkaar niet bijten. ‘Het is ook helemaal niet erg dat Dutch Doc, dat zich richt op hoogwaardige documentaire fotografie tegelijk dingen doet met Naarden dat is bestemd voor een breed publiek en dit jaar de liefhebber van het portret bedient. Het is het succes van fotografie, dat gevierd moet worden. In plaats van somberen over concurrerende kaartverkoop, zouden wij willen zeggen: Van Naarden naar Utrecht: het is maar 25 kilometer rijden. Bezoekt beide, het is prachtige fotografie!’

Drukke agenda

Bovendien wijzen Witman en Wie op de toenemende populariteit van fotografie en het aantal evenementen. Het is volgens de organisatoren lastig om een datum te vinden waarop het buiten lekker genoeg is om een festival te bezoeken en er geen ander foto-evenement plaatsvindt.

Het ziet ernaar uit dat beide festivals gewoon zullen plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend. Genoeg te doen dus voor de fotoliefhebber en gelukkig ligt er inderdaad maar 25 kilometer tussen Utrecht en Naarden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie