Dubbeltentoonstelling popfotografie in Noorderlicht

Redactie 1196 0
Tijdens het muziekfestival Eurosonic Noorderslag openen ook dit jaar twee tentoonstellingen over popfotografie in de Noorderlicht Fotogalerie. Zowel Popview 2011 als I Love You but I’ve Chosen Rock van Olaf Heine zijn te zien van 14 januari tot 27 februari.

Popview 2011 toont het werk van de acht genomineerden voor de Lex van Rossen Award 2011. De solotentoonstelling I Love You but I’ve Chosen Rock van Olaf Heine leest volgens de galerie als 'een visueel dagboek met intrigerende portretten van grootheden uit de popmuziek'.

Popview 2011

Op 14 januari opent de vierde editie van de jaarlijkse foto-expositie van Popview. Dit Europese platform voor popfotografie geeft muziekfotografen onder de 35 jaar de kans om zich buiten de normale context van muziek- en nieuwsbladen, internet en artwork te profileren voor een internationaal publiek. De curatoren van Popview hebben in samenwerking met Noorderlicht acht jonge, talentvolle muziekfotografen geselecteerd uit de inzendingen. Eén van hen wint tijdens Eurosonic Noorderslag de Lex van Rossen Award; een stimuleringsprijs voor de meest veelbelovende Europese popfotograaf. De prijs is vernoemd naar de Nederlandse muziekfotograaf Lex van Rossen die in 2007 op 57-jarige leeftijd overleed en bedraagt 2500 euro. 

Foto © Dirk Wolf

I Love You but I’ve Chosen Rock

Olaf Heine (1968) staat al jaren bekend om zijn gedetailleerde en zorgvuldig gemaakte portretten van musici, acteurs, schrijvers en sporters. Voor I Love You but I've Chosen Rock focust de in Berlijn woonachtige Heine zich op zijn belangrijkste bron van inspiratie: de muziek. Vanuit zijn perspectief stelde hij vijftien jaar werk als muziekfotograaf samen. Het resultaat voelt aan als een dagboek waarin terloops gemaakte snapshots en observaties naast portretten van internationale pop en rock grootheden een plaats krijgen.

De opening zal donderdag 13 januari om 17.00 uur worden verzorgd door songwriter en performer, Lucky Fonz III.

Foto © Olaf Heine

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie