Dslr-objectieven op je iPhone (video)

Julian 792 0
Kleine scherptediepte met je iPhone? Het kan. Je hebt wel een dslr-objectief en flink wat adapters nodig. Handige knutselaars tonen inmiddels de eerste video gemaakt met een 50mm f/1.8 op een iPhone 4.

Jeremy Salvador werkt aan een ‘dslr-adapter’ voor de iPhone. Met het apparaat moet het mogelijk worden om de iPhone door dslr-objectieven te laten fotograferen of filmen. Dat levert in ieder geval kleinere scherptediepte op, de beeldkwaliteit blijft uiteraard nog afhankelijk van de lens en de sensor in de iPhone zelf.

Voordelen

Hoewel het apparaat door de adapter en het objectief flink in formaat toeneemt, heeft het gebruik van de iPhone (4) zo zijn voordelen boven een traditionele spiegelreflex. Je kunt direct de bestanden bewerken en op internet publiceren, met één apparaat.

Video

Hoewel het prototype van Salvador nog niet werkzaam is, wisten andere knutselaars al beelden te produceren met behulp van een EnCinema 35mm DOF-adapter en een Canon 50mm f/1.8 objectief op de iPhone 4. Volgens de makers werkt de adapter alleen goed met de videofunctie van de iPhone. De fotofunctie maakt gebruik van een andere resolutie en beeldverhouding en dat levert erg veel vignettering op.