Dslr-devices maakt zeer compacte 'crane' vor hdslr's

Julian 3129 1
In de filmwereld wordt veelvuldig gebruik gemaakt van 'cranes', een constructie op een statief waarmee je de camera naar een hoger standpunt kunt brengen. Dslr-devices maakt een zeer compacte en goedkope variant voor je dslr.

De Micro Crane weegt slechts anderhalve kilo (exclusief tegengewicht) en kan zo compact opgevouwen worden (90 cm) dat je het apparaat net als een statief aan je cameratas kunt bevestigen. Wel heb je nog een statief nodig om de crane op te monteren.

Op de Canon Pro Solutions-beurs in Londen was uitvinder James Smith aanwezig, hij demonstreert in onderstaande video zijn product aan foto- en videojournalist Dan Chung, bekend van zijn hdslr-video's voor The Guardian.

Prijs en verkrijgbaarheid

Niet alleen het gewicht is laag, ook het prijskaartje is met 180 Britse pond bescheiden. De Micro Crane is te koop via eBay.

Review

Pretty Little Films maakte onderstaande videoreview van het apparaat, inclusief filmbeelden geschoten met behulp van de crane.

afbeelding van Arumes

Handig, maar de uitvoering kan een stuk gebruiksvriendelijker (bijv. de uiteinden van de buis aanpassen zodat de metalen knopjes automatisch worden ingedrukt, en vleugelmoertjes zoals beschreven in de review). En de prijs lijkt laag, maar voor een paar niet al te stevige buisjes (zie flex in review, dat gebeurt ook bij een zuchtje wind) vind ik het toch stevig.