Drones besturen met een Game Boy

Drones besturen met een Game Boy

Nadja Geskus 1403 0
Het gebruik van de oude Game Boys schiet weer omhoog met de komst van Pokémon Go. Toch heeft Gautier Hattenberger zijn oude Game Boy niet voor het spelletje uit de kast getrokken. In deze video legt Gautier Hattenberger uit hoe je met je oude spelcomputer namelijk een drone kunt besturen.

Game Boy

Game Boys geven je een puur nostalgisch gevoel. De oude knopjes, het unieke geluid, kinderen zaten vroeger uren achter deze oude spelcomputer! Dit zette Gautier Hattenberger echter flink aan het denken. 'Waarom wordt dit oude systeem niet geïntroduceerd in de moderne maatschappij?' En zo werd er nieuw leven geblazen in de oude Game Boy van Hattenberger. 

De simpele bedrading van de Game Boy maakte het voor Hattenberger erg makkelijk om in het systeem te komen en hem te bewerken. De Game Boy werd vervolgens zo geprogrammeerd dat hij niet zijn eigen systeem zou aansturen, maar een USB in een laptop die het signaal vervolgens doorgeeft aan de drone.

Drones besturen met een Game Boy

Sensatie

In de onderstaande video zie je hoe Hattenberger zijn Game Boy controller uitprobeert. Het is natuurlijk veel makkelijker om je drone te besturen met de bijgeleverde controller, maar dat maakt Gautier Hattenberger niets uit. Het nostalgische gevoel en de sensatie die hij krijgt als hij zijn drone bestuurt met zijn oude Game Boy, daar doet hij het allemaal voor! Volg hem op zijn blog, of bekijk de codes die hij gebruikte op GitHub

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja