Drone crasht in gezicht van model

Drone crasht in gezicht van model

Nadja Geskus 1038 0
Tijdens een fotoshoot crasht een Inspire 1 drone in het gezicht van model Jess Adams, een aspirant-actrice. Het model moest naar de eerste hulp, maar komt er met wat schrammen vanaf.

Een drone die erg makkelijk in gebruik is en daardoor een van de populairste drones tot nu toe gemaakt, is de DJI Phantom. Het is een erg lichte en goedkope drone. Veel mensen bezitten een DJI Phantom en er zijn dan ook een hoop video’s te vinden met deze drone waarbij er een hoop mis gaat. De Inspire 1 is een meer ‘professioneel’-type drone, erg zwaar en veel lastiger in de omgang. Model Jess Adams had het geluk niet aan haar kant, toen nou juist de Inspire 1 drone in haar gezicht belandde.

Windvlaag

Jess Adams is van mening dat het niet een fout van de bestuurder van de drone was, maar dat de drone door een sterke windvlaag haar gezicht raakte. Erg boos is ze dan ook niet. Adams heeft wel veel geluk gehad dat de drone niet veel snelheid maakte en het frame haar gezicht raakte, voordat de propellers in haar haar verward raakte. Jess moest naar de EHBO, maar bleek gelukkig niet veel meer te hebben dan wat schrammen en blauwe plekken. Wel prijst ze zichzelf van geluk dat de propellers haar niet in het gezicht hebben gesneden. “Als je geraakt wordt in het gezicht door een drone, dan kan je het maar beter gewoon terug kijken en je helemaal stuk lachen,” aldus Adams.

De regels betreft drone gebruik worden dit jaar nog aangepast. Dit om het dronegebruik veiliger te maken voor iedereen.

 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja