Drone botst op passagiersvliegtuig

Drone botst op passagiersvliegtuig

Nadja Geskus 1169 0
Een vliegtuig van British Airways werd afgelopen week geraakt door een drone, toen hij de luchthaven van Heathrow in Londen naderde. Het vliegtuig had 132 passagiers bij zich.

Het vliegtuig, een Airbus A320, was op weg naar Londen, vanaf Genève, Zwitserland, toen het opeens geraakt werd. De piloot dacht dat het ging om een drone. Volgens de London Metropolitan Police, was de drone neergestort in de voorkant van het vliegtuig. Er is een onderzoek gaande, maar er zijn nog geen arrestaties gemaakt.

De Airbus was niet beschadigd door de drone. Volgens een British Airways woordvoerder is het vliegtuig geheel onderzocht door technici. De drone had veel meer schade aan kunnen richten, als deze in plaats van in de voorkant van het vliegtuig, in een van de turbinemotoren was beland. Dit is de eerste keer dat een drone een botsing heeft met een passagiersvliegtuig.

Veiligheid

Het is verboden om drones in de buurt van luchthavens te laten vliegen en iedereen die zich niet aan deze regels houdt, kunnen zware straffen, waaronder gevangenisstraf, onder ogen zien. Iedereen die een drone bestuurt, moet dit op verantwoorde wijze doen en alle geldende regels en voorschriften handhaven. De regels voor het vliegen met drones zijn ontworpen om het luchtruim veilig te houden voor alle gebruikers.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja