Drie nieuwe zoomobjectieven van Sigma

Raymond 1378 0
Sigma heeft op de PMA in Las Vegas drie nieuwe zoomobjectieven aangekondigd: de 50-200mm F4-5.6 DC OS HSM, de 18-50mm F2.8-4.5 DC OS HSM en de 10-20mm F3.5 EX DC HSM.

Sigma 50-200mm F4-5.6 DC OS HSM
Sigma's nieuwe telezoom is voorzien van beeldstabilisatie, welke volgens de fabrikant voor vier stops winst moet zorgen. Een HSM-motor is aanwezig voor geruisloos scherpstellen en een Special Low Dispersion lenselement in de voorste lensgroep zorgt volgens de fabrikant voor een hoge beeldkwaliteit over het gehele bereik. Het voorste lenselement draait niet tijdens het scherpstellen, zodat je het objectief kunt gebruiken met een circulair polarisatiefilter.


Sigma 18-50mm F2.8-4.5 DC OS HSM
De nieuwe allroundzoom van Sigma bevat eveneens beeldstabilisatie. In de uitvoering voor Pentax en Sony kan deze functie ook gebruikt worden als de camerabody al hierin voorziet.  De lens  heeft een grote diafragmaopening van f/2.8 op 18mm. Twee 'Special Low Dispersion' glaselementen en drie asferische lenzen moeten alle vormen van abberatie tegengaan. Een Super Multi-Layer Coating voorkomt volgens de fabrikant flare en ghosting. Het objectief schuift tijdens het scherpstellen niet uit en heeft een minimale scherpstelafstand van 30 cm. De HSM moet voor een geruisloze scherpstelling garant staan. Het diafragma bestaat uit zeven lamellen.


Sigma 10-20mm  F3.5 EX DC HSM
De nieuwe groothoekzoom van Sigma bevat ook de geruisloze scherpstelmotor. Beeldstabilisatie is niet aanwezig. Wel bevat het objectief twee ELD (Extraordinary Low Dispersion) glaselementen en één SLD (Special Low Distortion) glaslement. Volgens Sigma zorgen deze voor een opvallend lage chromatisch abberatie, iets wat vaak opspeelt bij dergelijke brandpuntsafstanden. De minimale scherpstelafstand is 24 cm en ook dit objectief stelt intern scherp en heeft dus geen draaiend lenselement aan de voorzijde.

Wanneer de modellen precies in Nederland verkrijgbaar zijn en tegen welke prijs, is vooralsnog niet bekend. Eerder kondigde Sigma de 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM en 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM aan.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond