'Drie nieuwe Sony NEX-camera's in 2012'

Julian 2311 0
Volgens SonyAlphaRumors komt Sony in 2012 met drie nieuwe NEX-camera's. Het eerste model zou in april aangekondigd worden, de volgende wordt verwacht in de zomer en de derde camera komt vermoedelijk naar de Photokina-fotobeurs.

Hoewel de geruchten niet erg specifiek zijn komen ze volgens SonyAlphaRumors van een betrouwbare bron. In april moet de eerste nieuwe Sony NEX-camera het levenslicht zien, mogelijk gaat dat om een opvolger van de NEX-C3, dat is momenteel het 'oudste' NEX-model in het assortiment van Sony.

Zomer

In de zomer zou de volgende nieuwe NEX-camera moeten verschijnen. De NEX-5n staat momenteel zijn mannetje ten opzichte van de concurrentie, of Sony al met een opvolger komt is niet zeker. Een nieuwe NEX-videocamera in de VG-serie is ook een optie.

Photokina

Eerder gingen er al geruchten over een fullframe-camera die overweg kan met NEX- én Alpha-objectieven. Of deze camera in de NEX-serie gaat vallen is nog maar de vraag, maar de Photokina lijkt een mooie gelegenheid om een dergelijke high-end-camera aan te kondigen.

Een opvolger voor de NEX-7 lijkt niet waarschijnlijk, de camera is momenteel nog maar moeilijk verkrijgbaar door het onderwater lopen van de fabriek in Thailand eind vorig jaar.

Objectieven

Naast nieuwe camera's zijn er - gelukkig - ook nieuwe objectieven op komst, op dat punt is het NEX-systeem nog voor verbetering vatbaar. Zoals we eerder al meldden komen er dit jaar waarschijnlijk een zestal nieuwe NEX-objectieven.

NEX-objectieven