Drie nieuwe Samsung NX-camera's in drie maanden

jesse kraal 3985 1
Samsung komt in de komende drie maanden met drie nieuwe NX-toestellen, waaronder twee compleet nieuwe toestellen. De Samsung NX20 moet de veeleisende gebruiker gaan bedienen, de NX1000 wordt een nieuw instapmodel. Daarnaast krijgt de huidige NX200 wifi-functionaliteit.

Binnenkort is er, volgens PhotoRumors, een Samsung-evenement in Praag. Daar zou wel eens het doek van de Samsung NX20 getrokken kunnen worden. Naar verluid zal deze NX20 uiterlijk behoorlijk afwijken van de NX11, al blijven de evf en de vele bedieningselementen zeer waarschijnlijk behouden. De sensor zal hetzelfde zijn als die van de NX200, wat neer komt op een aps-c-sensor met 20 megapixels.

Om aansprekende prestaties te kunnen neerzetten, zal Samsung de NX20 waarschijnlijk voorzien van een dual-core-processor. Hierdoor zal het onder andere mogelijk zijn om tot tien beelden per seconde op te nemen. Naast een evf, krijgt de NX20 ook een amoled-scherm, welke je kunt kantelen. De prijs zal vermoedelijk rond de 900 à 1000 euro liggen; in mei moet het toestel al in de winkels liggen.

Samsung NX20
Volgens PhotoRumors is dit de onderkant van de Samsung NX20

Samsung NX1000

Rond die periode moet ook de NX1000 verkrijgbaar zijn. Samsung heeft de NX200 duidelijk iets hoger geplaatst dan de NX100 en ook de NX20 lijkt duurder te gaan worden dan voorgangers NX10 en NX11. Daarmee komt er wat ruimte vrij voor een nieuw model onder in het assortiment. Over mogelijke specificaties is nog niets bekend.

Samsung NX210

Een toestel waarvan we wel practisch alle specificaties weten, is de NX210. Dit toestel is namelijk gelijk aan de NX200, maar voegt als extra wifi-functionaliteit toe. Of het model de NX200 zal vervangen, of dat ze beide leverbaar blijven, is nog niet bekend. Al in april moet het toestel verkrijgbaar zijn.

Nieuwe objectieven

Samsung heeft op het moment al een relatief uitgebreid assortiment objectieven, vooral pancake's zijn goed vertegenwoordigd. Tegelijk met de NX20 komen daar waarschijnlijk nog een 12-4mm groothoek en een 16-80mm standaardzoom bij.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous