'Drie nieuwe Canon EOS M-objectieven op komst'

Julian 2210 2
Volgens geruchten verschijnen er in de komende maanden drie nieuwe objectieven voor de Canon EOS M. Het zou gaan om één lichtsterke prime, een 55-300mm zoom en een superzoom, samen met een nieuwe EOS M-body.

Sinds de aankondiging van de Canon EOS M in mei 2012 bestaat het objectievenassortiment uit een 18-55mm kitlens en een 22mm f/2. Die laatste presteert behoorlijk goed en smaakt naar meer.

Waarschijnlijk introduceert Canon binnenkort een nieuwe lichtsterke prime, al is niet bekend om welk brandpunt of diafragma het gaat. Gezien er al een 22mm f/2 is, verwachten we bijvoorbeeld een 50mm f/1.8 als portretlens.

Daarnaast zijn er mogelijk twee zooms op komst. Het zou gaan om een 55-300mm-objectief en een superzoom. Het brandpunt van die superzoom is nog niet bekend, maar dit objectief zou samen met een tweede EOS M-body moeten verschijnen.

Ook over die nieuwe EOS M-camera is nog niet veel duidelijk. Wel is het waarschijnlijk dat dit toestel een zoeker krijgt.

Op 31 januari begint de CP+ Camera & Photo Imaging Show 2013 in Japan. We verwachten dat Canon daar wellicht nieuwe EOS M-producten laat zien.

EOS M met zoeker
Impressie van een Canon EOS M met evf

afbeelding van SK

En wanneer gaan ze de autofocus werkend krijgen van deze camera?

afbeelding van Morris Minor

Update firmware is er intussen maar de AF blijft matig in tests. Wel de idiote prijs wat naar beneden.