Drie lezingen in Foam - 3, 5 en 10 februari

charlottelipic 1433 0
In Foam kan je de komende week drie verschillende lezingen bijwonen. Deze worden gegeven door onderling totaal verschillende personen, maar hebben allemaal het belangrijkste gemeen; fotografie als onderwerp.

Vrijdag 3 februari kun je een avond doorbrengen met beroemde fotograaf Stanley Greene, oorlogsverslaggever Arnold Karskens en Teun van der Heijden. Van der Heijden heeft samen met Greene het boek 'Black Passport' samengesteld. Vanaf 19:15 uur praat hij over zijn fascinatie voor Stanley Greene. Deze fotograaf zal ook uitgebreid geïnterviewd worden over zijn bewogen werk. Arnold Karskens deelt die avond zijn, ongetwijfeld indrukwekkende en interessante, ervaringen in de oorlogsverslaggeving.

W.M. Hunt

Twee dagen later kan je op zondag de lezing van W.M. Hunt bijwonen. Deze New Yorker is de trotse bezitter van een fotografiecollectie van meer dan duizend werken. Het overlappende thema in zijn verzamelopjecten is de afwezigheid van een directe blik de camera in van het model. Zijn collectie legde hij vast in een boek. Hij zal hierover op informele wijze spreken en hierbij een groot aantal  werken tonen. Vanaf 17:15 uur doet hij zijn verhaal in het Amsterdamse museum.

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg is de laatste in de reeks lezingen en vertelt over zijn werk op vrijdag 10 februari om 14:45 uur. Grunberg zal deze dag voorlezen uit het boek 'Les vacanses de Monsieur Grunberg'. Deze wordt tegelijkertijd met de tentoonstelling gepubliceerd. Na de boeklezing wordt Grunberg samen met Wendela Hubrecht geïnterviewd over zijn project. Dit zal gebeuren door een collega en goede bekende van hem, Vincent Mentzel.

Reserveren

Per avond kost een kaartje 8,50 euro. Een plekje reserveren kan via eric@foam.org.