Drie gratis exposities in Fotogram Fotogalerie

Julian 1008 0
In de Fotogram Fotogalerie te Amsterdam kun je van 6 maart tot en met 1 april gratis drie exposities van verschillende fotografen bezichtigen. Ruben Terlou, Luc ten Klooster en Sam Ang tonen hun in het oog springende werk.

Intrusions – Ruben Terlou

De 23-jarige Ruben Terlou vertrok op eigen houtje, zonder inbedding in het leger, naar Afghanistan. Daar fotografeerde hij de dagelijks ‘strijd om het bestaan’, van de door oorlog getroffen bevolking. In zijn werk zijn verslaafden, ex-Guantanomo Bay gevangenen, slachtoffers van ‘collatera damage’, psychiatrische patiënten en vluchtelingen te zien. De titel Intrusions heeft betrekking op de intrusies, herbelevingen van de ellendige gebeurtenissen die veel mensen in Afghanistan ondervinden. Daarnaast zijn de foto’s zelf ‘intrusions’ door de soms genadeloze wijze waarop ze de kijker confronteren met menselijk leed en onmacht. Desondanks treft de fotograaf soms vreugde en een sprankje hoop aan, meestal bij kinderen. Ruben Terlou won met deze serie de derde prijs buitenlands nieuws bij de Zilveren Camera.


Foto: Ruben Terlou


Digiloog – Luc ten Kloosten

Luc ten Klooster combineert analoge en digitale fotografie, vandaar de titel ‘Digiloog’. Door verschillende bewerkingen, zowel digitaal als analoog, en het vervolgens afdrukken op zilverbarietpapier verkrijgt hij een resultaat met een geheel eigen structuur en uitstraling. Op de getoonde werken zijn vooral vrouwelijke naakten te zien, vaak in een historische setting, zoals zijn versie van de Sabijnse Maagdenroof. Door de speciale bewerking hebben deze foto’s ook een historisch uiterlijk gekregen.


Foto: Luc ten Klooster
 

Pyrenees – Sam Ang

Sam Ang heeft sinds zijn start met fotografie in 2005 een spectaculaire inhaalslag gemaakt. In zijn serie over de Pyreneeën komt zijn fascinatie voor dit berglandschap en grensgebied tot uiting. Een van zijn foto’s werd onderscheiden in de Digital Camera Photographer of the Year wedstrijd van 2007.
 

Foto: Sam Ang