Drie fotografen onderzoeken Utrechtse landschap

Julian 476 0
Luciana Caputo, Daan Paans en Poike Stomps fotograferen de komende maanden in opdracht van FOTODOK het Utrechtse Landschap. De organisatie vraagt naar verhalen over dit landschap, ter inspiratie voor de fotografen.

De opdracht is onderdeel van het jaarprogramma 2010, waarbij jonge, opkomende fotografen een kans krijgen om nieuw werk te ontwikkelen. Het werk 'in ontwikkeling' zal tijdens zomeractiviteiten van de Vrede van Utrecht in en om de stad te zien zijn door middel van een mobiele presentatie. Tijdens deze presentaties is steeds nieuw materiaal van de fotografen te zien. De afgeronde series komen uiteindelijk samen in een grote (buiten)tentoonstelling in september.

Als dit programmaonderdeel goed uitpakt, zal FOTODOK de komende jaren verschillende fotografen vragen het Utrechtse landschap te onderzoeken. Op deze manier ontstaat er een gevarieerd en eigenzinnig beeld van Utrecht en omgeving.

Inspiratie

De organisatie vraagt om verhalen over het Utrechtse Landschap waar een fotograaf mee aan de slag zou kunnen op te sturen naar info[at]fotodok.org. Meer informatie over de fotografen is te lezen op de Fotodok-website.