Draumlist workshops voor fotografen

Draumlist workshops voor fotografen

Mark Moed 2125 0
Draumlist, thuishaven en speelterrein voor kunstenaars in de ruime zin van het woord, organiseert workshops voor fotografen.

De eerste workshop van Draumlist staat gepland voor het weekend van 30 en 31 januari. Deze tweedaagse workshop met de titel Fantastic beauty wordt gegeven door fotografen Sabine Metz en Dracorubio.

Op zaterdag demonstreert Sabine Metz High End Retouching. Alles wat je moet weten om je portretopnames met een efficiënte en non-destructieve bewerking te optimaliseren. Sabine Metz toont hoe je jouw beelden kan laten overeenkomen met jouw visie, en harmonie kunt brengen in kleur, vormen en details.

Sabine: 'Tijdens de workshop zal ik verschillende veelvoorkomende problemen aanpakken. Je om heel snel een overzicht te krijgen van de details die je moet versterken of juist verzwakken om het door jou gewenste resultaat te krijgen.'

Photoshop

Op de tweede dag van de workshop laat fotograaf en Photoshop-kunstenaar Dracorubio zien hoe je Photoshop kunt gebruiken om je fotografie naar een hoger plan te brengen. Dracorubio leert je hoe je penselen en texturen gebruikt om magie te creëren en details aan je foto toe te voegen. Je leert ook om je opname zo te bekijken dat je ziet waar de balans is, wat er toegevoegd moet worden en hoe de compositie verbeterd kan worden door het optimaliseren van kleur en textuur. Dracorubio: 'Tijdens de workshop zal ik een aantal voorbeeldfoto's bewerken en kun je zien hoe ik enkele bewerkingsproblemen oplos.'

Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met Photoshop (CC 2015/CS4/CS3), basiskennis van Photoshop (lagen, maskers, et cetera) en een tekentablet van Wacom of een ander merk.

Verdere informatie

Datum: zaterdag 30 & zondag 31 januari 2016
Locatie: De Nieuwe Stad (Brabantsestraat 17) te Amersfoort
Prijs: € 299, - (incl twee uitgebreide lunches / thee / koffie et cetera)
Supported by: DIGIFOTO Pro

Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: info@draumlist.com. Meer info vind je hier.

De volgende workshop (Psylogical Man Portrait en The Art of Wedding Photography van Dmytro Sobokar) vindt plaats op 1 en 2 maart. Meer info volgt.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark