Draai in de rondte met de Lomography Spinner

Redactie 597 0
Lomography brengt de Spinner 360° op de markt, een camera waarmee in een keer 360 graden panorama's geschoten kunnen worden op een normaal 35mm rolletje. De Spinner vormt het centrum van zijn eigen universum, waardoor een 'spectaculaire' twist ontstaat.

Door de Spinner 360° in een hand vast te houden, het koord aan te trekken en weer los te laten, maakt de camera in een fractie van een seconde een 360 graden spin rond zijn eigen as. Daarbij wordt alles om je heen gefotografeerd op een formaat dat vier keer langer is dan een conventionele landschapsfoto. De fabrikant raadt aan enkel rolletjes met iso 400/27° te gebruiken. Gezien het formaat van de panoramafoto's gaan er, naar schatting, acht foto's op een rolletje van 36.


Rubber

De Spinner is gebaseerd op een futuristisch concept uit de jaren tachtig en gebruikt geen batterijen, maar wordt via een rubberen band aangedreven. Hij beschikt over een 25mm objectief en een sluitertijd van f/8 of f/16, terwijl door de fixed focus het resultaat scherp is van een meter tot oneindig.


Techniek

Op de website van de Lomography Spinner 360° staan daarnaast tien technieken beschreven over hoe je de camera het best kan gebruiken. Via diezelfde site is het apparaat ook te bestellen voor 125 euro, exclusief bezorgkosten.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie