Dossier: boekrecensies

Redactie 542 0
Op zoek naar goed cursusmarteriaal of inspiratie? Wij hebben interessante boeken over fotografie voor jou bekeken. In dit dossier vind je de laatste boekrecensies van onze website.

Boekrecensies


Hoofdredacteur Raymond Luijbregts bekijkt voor jou de beste, mooiste en meest inspirerende (cursus)boeken over digitale fotografie. Zelf een goede boekentip? Mail het naar boeken(at)digifotopro.nl
Bewuster en beter fotograferen met de Canon EOS 450D
(Pieter Dhaeze)

Je begint net een beetje serieuzer te fotograferen en je stapt over van je compact naar de Canon 450D spiegelreflexcamera. Dan kan zo'n geavanceerd apparaat en alle bijbehorende fotografische termen je behoorlijk in war brengen. Dit boek biedt je houvast en leert je over de camera én over fotografie.
Lees verder...

Bewuster en beter werken met Adobe Photoshop Elements
(André van Woerkom)

Een flink deel van de fotohobbyisten gebruikt Photoshop Elements voor de nabewerking. Maar lang niet iedereen haalt er alles uit. Het zogenoemde 'kleine broertje' van Photoshop kan namelijk vaak veel meer dan je denkt. Dit boek helpt je het onderste uit de kan te halen.
Lees verder...

 

 

 

Scott Kelby over digitale fotografie (dl.2)
(Scott Kelby)

"Heb je schoon genoeg van middelmatige foto's? Dan is dit het boek voor jou!". De kreet op de achterzijde van Scott Kelby's tweede fotografische trucendoos in boekvorm belooft veel goeds. Dé bestseller-auteur van de fotografieboeken laat in ieder geval weinig aan de fantasie over.
Lees verder...

 

 

Licht & belichting in digitale fotografie
(Michael Freeman)

Licht is de belangrijkste factor in de fotografie, maar ook de moeilijkste om te controleren. Dit boek biedt inzicht in alle mogelijkheden en technieken en gaat daarin ver. Het behandelt heel het spectrum: van studiobelichting tot buitenfotografie. Ook nabewerking komt uitvoerig aan de orde.
Lees verder...

 

 

 

Compositie en vormgeving in digitale fotografie
(Michael Freeman)

Inzicht in compositie is een onmisbare eigenschap voor het schieten van sterke foto's. Dat is deels natuurlijk aanleg, maar veel valt te leren. Het boek 'Compositie en vormgeving in digitale fotografie' helpt je daarbij en biedt ook genoeg nieuws voor 'natuurtalenten'.

Bewuster en beter fotograferen met de DSLR
(Pieter Dhaeze)

 

Digitale camera's worden steeds beter. Maar dat betekent niet dat je automatisch mooiere foto's schiet. De juiste vaardigheden zijn minstens zo belangrijk. Cursusboeken kunnen je daaraan helpen, zoals de tweede editie van 'Bewuster en beter fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera'.
Lees verder...

Handboek Photoshop CS3
(André van Woerkom)

 

Photoshop CS3 is zonder twijfel het beste en meest geavanceerde beeldbewerkingspakket dat er bestaat. Maar wil je alles uit het pakket halen, dan vereist dat behoorlijk wat kennis en vaardigheden. Gelukkig bestaat hiervoor een prima cursusboek.
Lees verder...

 


In de rubriek ´Boeken´  van DIGIFOTO Pro 1/2008 is een fout geslopen. Bij de review van het boek ´Computer Idee: Photoshop Elements 6' van uitgeverij Van Duuren Media is per abuis de tekst geplaatst van de bespreking van 'Adobe Photoshop Lightroom uitgelicht', van dezelfde uitgeverij.

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie