Doodgewoon, Wondering en Afghanistan

Redactie 1212 0
Van 3 tot en met 28 september 2010 is in Fotogalerie Fotogram het werk van Wim van Ophem en Ruben Terlou te zien. Drie series over de laatste levensfase, mensen met verstandelijke beperking en de dagelijkse realiteit in Afghanistan.

Wim van Ophem stelt naast 'Doodgewoon' zijn serie 'Wondering' tentoon. Doodgewoon gaat over de laatste levensfase in het leven van een mens. Aspecten als ouderdom, vereenzaming, ziekte en dood komen aan bod en worden in beeld gebracht.

Wondering laat mensen met een verstandelijke beperking zien in hun eigen leefomgeving. Deze mensen trekken zich niets aan van de maatschappelijke verwachtingspatronen waardoor ze nog dicht bij zichzelf staan. Veelal leven deze mensen in een fantasiewereld die bij mensen zonder deze handicap vaak al in de kindertijd verloren is gegaan.

Foto's © Wim van Ophem

Afghanistan

De tentoonstelling 'Afghan Realities' van Ruben Terlou toont het dagelijks leven van de bevolking in oorlogstijd. De belangrijkste focus ligt op het dagelijks leven van nomaden in een afgelegen berggebied in een verre uithoek van Afghanistan, de zogenaamde Wakhan corridor. De fotograaf laat de nomaden zien in hun strijd om voortbestaan. Vergeten door de politieke onlusten en aanhoudende oorlog in het land zijn ze volledig op zichzelf aangewezen. Met een eerdere serie over Afghanistan, 'Intrusions', won Terlou de derde prijs Buitenlands Nieuws bij de Zilveren Camera.

Foto's © Ruben Terlou

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie